Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg
"Door kennisverbinding brengen instellingsleden en bedrijfsleden samen de zorg vooruit"

 

 
nvtg-gebouwen
 
 

BouwAward 1997

Academisch Ziekenhuis Groningen en Haags Tyltylcentrum

In het jubileumjaar van de NVTG werden de eerste NVTG BouwAwards uitgereikt aan het Academisch Ziekenhuis Groningen en de Haags Tyltylcentrum. De zogenoemde Energieprijs ging naar SPC Sandhaghe in Kijkduin.

De jury onder leiding van prof. Dries van Wagenberg was zeer positief over hoe het Haags Tyltylcentrum integratie bevordert. In samenwerking met een woningbouwcorporatie heeft het Haags Tyltylcentrum de nieuwe huisvesting gerealiseerd middenin een woonwijk. De geslaagde integratie blijkt bijvoorbeeld uit de vrijwilligersactiviteiten van de buurtbewoners in het Tyltylcentrum.

Het Academisch Ziekenhuis Groningen is winnaar van de NVTG BouwAward 1997 in de categorie ziekenhuizen.

De jury had met name bewondering voor hoe in de centrale hal het stadsleven is binnengehaald door onder meer de vestiging van winkels. Ook lovende woorden er voor de overdekte straten en de atria. De gebruikers van deze gebouwen waarderen deze voorzieningen enorm. In de praktijk blijkt dat mensen zich goed thuis voelen in dit toch omvangrijke complex.

De NOVEM Energieprijs gaat in 1997 naar SPC Sandhaghe in Kijkduin. Sandhaghe scoort het beste volgens het EP-variantenboek van NOVEM. Tevens blijkt de instelling veel aandacht te hebben besteed aan details die ertoe hebben geleid dat van een verminderd energieverbruik sprake is.