Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg
"Door kennisverbinding brengen instellingsleden en bedrijfsleden samen de zorg vooruit"

 

 
nvtg-gebouwen
 
 

Regiovoorzitter Frans Blom geeft stokje over

Geplaatst op 18-03-2022  -  Categorie: Algemeen

Na 13 jaar als NVTG-lid én als regiovoorzitter neemt Frans Blom – voorzitter regio Zuid – afscheid: hij geeft het voorzitterschap over aan regio-bestuurslid Paul Kolsters. Wij danken Frans hartelijk voor zijn inspanningen en tomeloze energie in de afgelopen jaren. Frans: ‘Ik ben een echte verbindingsman.’

Frans stopt als voorzitter Zuid en als lid van NVTG, maar blijft achter de schermen betrokken bij de Vereniging om verbinding te stimuleren. Zijn belangrijkste boodschap? Frans: “Meer mensen van de zorg uitnodigen en innovatie en onderwijs toevoegen aan het DNA van NVTG.”

Innovatie als drijfveer
Zowel tijdens het voorzitterschap van Regio Zuid als in zijn carrière speelt innovatie een belangrijke rol. “Ik wil verandering laten plaatsvinden in de zorg. Een innovatie is eigenlijk het tegenovergestelde van een irritatie. Het is een oplossing. Innovatie is vaak digitaal. Maar je moet ook de mens zelfstandiger maken om de meerwaarde weer terug te laten komen: dit geeft de emotionele meerwaarde van het leven. De zorgwereld is een afgeschermde wereld. Ik zet mij al jaren in om zorginnovatie naar een hoger niveau te brengen. Voor organisaties denk ik mee op het gebied van innovatie: Hoe kom ik verder? Hoe krijg ik innovatie beter ingericht? En verder verspreid? Vanuit dat gedachtegoed is het bedrijf CareBed ontstaan. Al 20 jaar werk ik aan de verbetering van woonruimtes voor mensen die ondersteuning nodig hebben. Ik geef mij dus over aan de ander en daar is het bed ook weer een mooie oplossing voor: laat het bed je helpen om uit bed te komen. Hierdoor hoeft de verpleegkundige niet meer te tillen. Een win-win situatie. Het geeft meerwaarde aan het leven om dingen zelfstandig te doen. Dat is eigenlijk de drijfveer om continu te zoeken naar innovatie. Een innovatief zorgbed ontwikkelen, is – voor mij – een logische stap.”

Regio Zuid actief gemaakt
In zijn tijd als regiovoorzitter heeft Frans samen met de regiocommissie de activiteiten een nieuw leven ingeblazen. Paul: “Ik ben al ruim zeven jaar lid en weet nog als de dag van gisteren dat ik een mail kreeg van Frans Blom. Frans benoemde dat hij kennisdeling en het ontwikkelen van een heldere toekomstvisie op de zorg centraal wilde stellen: daarvoor zocht hij medebestuursleden voor onze regio. Vanaf dat moment ben ik samen met Frans door heel Brabant, Zeeland en Limburg gereden om verbinding te laten ontstaan. Hij heeft onze regio weer op de kaart gezet: we hebben ziekenhuizen, care-instellingen en onderwijs erbij betrokken.”

Frans benoemt dat de eigen leden het verschil maken voor een vereniging. Frans: “Een vereniging valt of staat met zijn leden. Je moet betrokkenheid tonen. Dat werkt ook zo voor de NVTG: je stopt er iets in en mag kwaliteit verwachten. Deze combinatie zorgt ervoor dat zowel de mensen als de vereniging beter worden. Dat is mijn streven geweest.”

Gezocht: nieuwe bestuursleden en/of voorzitter
Paul: “Aan mij de taak om verdere stappen te zetten: het bij elkaar brengen van care en cure. Ik ben meer een doener en wil betrokken zijn bij de uitvoering. We willen het team vergroten en versterken. Daarom zoeken we zeker nog iemand die het gehele overzicht - de helicopterview - kan overzien.”

Interesse in een bestuursfunctie?
Neem dan contact op met  sretslokp.[antispam].@nvtg.nl.


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst