Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg
"Door kennisverbinding brengen instellingsleden en bedrijfsleden samen de zorg vooruit"

 

 
nvtg-gebouwen
 
 

Afscheid Hennie van Pinxteren als secretaris in het NVTG bestuur

Geplaatst op 06-05-2022  -  Categorie: Algemeen

Hennie werkt bij het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en is al NVTG lid sinds 1999. Maar tijdens het IFHE / NVTG wereldcongres 2016 in Den Haag werd hij door toenmalig NVTG bestuurslid Piet Visser gevraagd om secretaris in het bestuur van de NVTG te worden. De vorige NVTG secretaris Karel Bijl nam immers afscheid doordat hij van werkgever was veranderd en buiten de zorgsector ging werken en daarnaast een studie volgde. Tijdens de ALV op 20 april 2022 heeft Hennie van Pinxteren afscheid genomen als secretaris in het NVTG Bestuur, hij blijft natuurlijk gewoon NVTG lid.

hennie-weg
Hennie : “Mijn eerste bestuursjaren na 2016 hebben in het teken gestaan van het omvormen van de bestuursstructuur van de NVTG van Hoofdbestuur en zes regionale kringbesturen naar één NVTG bestuur inclusief regiovoorzitters en een indeling van vier regio’s Noord, Oost, West en Zuid”. Hennie vergeleek deze periode met “een bevalling”, waarna hij vervolgt met “daarna hebben we met de regioteams en bestuur de nieuwe koers voor de periode 2020-2025 bepaald. Hieraan heb ik in die tijd mijn bijdrage mogen leveren door ondersteuning als secretaris in het bestuur.”

De afgelopen jaren gaf een extra dimensie aan zijn werk door de Corona pandemie waardoor we veel digitaal gingen vergaderen en de nieuwe NVTG website met ledenadministratie werd ook gedeeltelijk aan hem toebedeeld door het afscheid van Piet Visser als voorzitter van de NVTG. Tot slot heeft hij samen met NVTG penningmeester Perry van de Graaf de overgang van GoogleDrive naar OneDrive ingezet en de transitie van de NVTG met een verdere automatisering binnen het Office365 pakket (oa MS Teams) en e-Captain (als provider van de NVTG website, ledenadministratie etc.).

Hennie : “Naast de activiteiten als NVTG secretaris heb ik nog op ad interim basis de portefeuille Opleidingen onder mijn hoede gehad en heb ondersteuning geboden aan de ledenwerving. Na zes jaar de rol vervuld te hebben van secretaris NVTG heb ik tijdens de ALV 2022 afscheid genomen als bestuurslid. Ik zal wel actief NVTG instellingslid blijven en daar waar mogelijk de vereniging promoten en een warm hart toedelen. Ik dank eenieder voor de samenwerking in de afgelopen jaren. We hebben samen voor- en tegenspoed gekend maar ik zie dat er mooie stappen vooruit gemaakt worden”.

Binnen het Meander Medisch Centrum gaat Hennie zich richten op projecten en het intensiveren van kennisdeling en kennisoverdracht naar collegae en heeft daardoor niet meer de tijd beschikbaar die een secretaris-functie in het NVTG bestuur nodig heeft. Het NVTG bestuur is Hennie dankbaar voor zijn tomeloze inzet in de afgelopen jaren als bestuurslid. We zijn daarom dringend per direct op zoek naar een NVTG lid die bereid zijn tijd, netwerk en expertise te investeren als nieuwe secretaris van het NVTG Bestuur.


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Gerjan Bruintjes
02 okt 2022 08:32

Goed gedaan