Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg
"Door kennisverbinding brengen instellingsleden en bedrijfsleden samen de zorg vooruit"

 

 
nvtg-gebouwen
 
 

NVTG College - 30 september - spreker Foppe de Haan uitgelicht

Geplaatst op 03-09-2021  -  Categorie: Algemeen

Tijdens het NVTG College op 30 september is Foppe de Haan één van de sprekers. Wij lichten hem graag uit. Ben je er ook bij op 30 september? 

Foppe de Haan

Voetbaltrainer Foppe de Haan stond jarenlang aan het roer bij SC Heerenveen. Ook won hij twee Europese titels met Jong Oranje. U kunt de sympathieke Foppe de Haan inhuren als spreker of dagvoorzitter. In zijn lezingen heeft hij het onder andere over motivatie, teambuilding en samenwerking.

SC Heerenveen

De Haan werd in 1985 trainer van SC Heerenveen en samen met voorzitter Riemer van der Velde wist hij de club vanuit de eerste divisie te laten promoveren naar de eredivisie.

Met Heerenveen stond de Haan tweemaal in de finale van de KNVB-beker en in 2000 leverde hij een ongekende prestatie door zich met de club te plaatsen voor de Champions League, een hoogtepunt in de geschiedenis van de club.

Jong Oranje

In 2004 nam De Haan afscheid als trainer van SC Heerenveen. Hij is nog steeds de langstzittende trainer bij dezelfde club in Nederland. Na zijn afscheid bij de Friezen, ging De Haan aan de slag als bondscoach van Jong Oranje. In 2006 werd hij tijdens het EK onder 21 Europees kampioen. Ruim een jaar later herhaalde hij dit kunststukje door in eigen land de Europese titel met Jong Oranje te veroveren.

Hierna keerde hij kortstondig terug bij Heerenveen om vervolgens aan de slag te gaan voor Ajax Cape Town, waar hij twee jaar zou werken. In 2011 baarde De Haan opzien door korte tijd bondscoach van voetbaldwerg Tuvalu te zijn.

Naast het voetbal is De Haan ook maatschappelijk erg betrokken. Zo heeft hij de stichting Het Foppe Fonds, waarmee hij ervoor wil zorgen dat kinderen met een beperking toch kunnen sporten.

Tijdens het NVTG College vertelt Foppe over zijn rol als coach in de presentatie: ‘Van een schouderklopje krijgt niemand een blessure’. 

Ben je er ook bij op 30 september?

Meld je nu aan.


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Jan Kamphuis
01 okt 2021 01:00

Het was een mooie presentatie waarbij TEAM-building centraal stond. Verder maakte Fokke ons kennis met de 5 F's: De 5 F's van Foppe zijn: Feeling Funktie Future Feed back Fun Verder kwam ter sprake de TEAM-Building: Together Each Achieves More Kortom een interessante lezing die begon met een schouderklopje van zijn ouders. Ja maar mag niet..... Ja en mag wel en positief denken en acteren geeft energie en dan samen met je Team kom je er wel. Vergeet daarbij het talent niet, want daar moet je gebruik van maken, naast trainen. Zo bereik je je doel (goal) wel, aldus Fokke. Kortom een mooie lezing waarbij de toekomst in het vizier gehouden moet worden.... Dank je Foppe, een mooie les naar de weg van succes.